"Вчера дадох пресконференция, коментара съм си го дал там, да сте били и вие," започна леко на нож Пенев изявлението си пред журналистите.
"Публикувате много неща, които са доста повърхностни и не отговарят на истината."
Той все пак обясни каква е била ситуацията, за да му бъде забранено да напуска България.
"Искам кредит, и го обезщетявам. Искам да направя бизнес, не се получава, идва криза, аз съм губещ, това е, обяснил съм всичко," отсече Пенев.
"Обещах да съм в Лондон, и бях в Лондон."
"Вие разбирате, има много въпроси, които коментирате. Аз съм доволен, аз гледах и 15 минути от първото полувреме. След това бях на терена през второто полувреме. Две различни полувремена – едно посредствено, и едно на добро ниво. Не ни покри късмета, с положенията, които имахме. Ако бяхме отбелязали гол, щяхме да победим," коментира вече относно двубоя с Фулъм той.
"Не е гаранция, че ако бях там, нещо щеше да е различно. Един мач не се решава само в едно полувреме, може да се реши и в няколко секунди. Да, има различни варианти. Но без значение, че изиграхме едно недобро първо полувреме, през второто имахме три-четири-пет ситуации за гол. Имаше и ситуация за дузпа. Тази ръка не е по-малко дузпа, отколкото тази срещу нас. Имам забележки към съдията, пази ги тях, а нас – не."
Пенев отново не разкритикува Иван Иванов:
"Който не е там, той не бърка. Нормално е, всеки допуска грешки, въпросът е те да бъдат сведени до минимум. Коригирахме нещата през второто полувреме."
Наставникът на ЦСКА даде заслуженото на "армейската" агитка:
"Прекрасна публика, имахме 3-4000 фена, които са неотлъчно с нас, и само можем да ги даваме за пример. Ние трябва да знаем това, и да играем и за тази публика."
Относно предстоящия сблъсък с Черноморец за първенството, Пенев не пожела да все още да взима отношение:
"Имаме тренировка, лагер, ще стигнем и до мача в неделя. Недейте да се спирате върху едно-две имена от футболистите. Аз слагам всички под един знаменател, наблюдавам всички, и с оглед на показаното през седмицата влизат или не в групата."