И двата гола паднаха през първата част. Стивън Муюколо даде преднина на "тигрите" в 30-ата минута, а завърналият се в състава на Карло Анчелоти от Купата на Африка Дидие Дробга бе точен от пряк свободен удар в 40-ата.
Така Челси вече има 2 точки в повече от "червените дяволи", като двата тима са изиграли по 24 мача от началото на кампанията.
Хъл спечели заслужена точка, която обаче не е достатъчна на състава да се измъкне от зоната на изпадащите – 18-а позиция с 21 точки.
Първите няколко минути на мача бяха за домакините, които стигнаха до няколко опасни ситуации пред Чех след изпълнения на ъглови удари. До гол обаче не се стигна и "сините" наложиха своя стил на игра.
Хубав удар на Лампард застраши Майхил, а след отлично центриране на Иванович, Балак с глава не насочи топката в мрежата на "тигрите".
В 30-ата минута обаче най-активният футболист на Хъл Сити Хънт центрира отлично от корнер, Балак изпусна Муюколо и централният бранител откри резултата след удар с глава.
Това бе първи гол в професионалната кариера на 23-годишния французин. Това бе и поредният гол през този сезон, който лондончани допускат след статично положение.
След попадението Челси се активизира. Анелка и Деко пробваха рефлекса на Майхил, но вратарят на домакините внимаваше.
В 40-ата минута Анелка напредна добре с топка в крака, но малко преди границата на наказателното поле бе съборен от Боатенг.
Дрогба се нагърби с изпълнението на прекия свободен удар, би в ъгъла на Майхил, но този път стражът бе безпомощен – 1:1.
15-и гол в Премиершип за нападателя от Кот д’Ивоар.
До края на полувремето нови голове не паднаха, въпреки отличния шанс, открил се пред бранителя на Хъл Гарднър.
Двата тима оставиха кулминацията за втората част.
Втората част започна като първата. Хъл успя да организира няколко добри атаки, но защитата на Челси се справи.
Между 50-ата и 60-ата минута главна действаща фигура бе Майхил, който спаси своя тим от три сигурни гола.
Двамата мениджъри започнаха да променят съставите си. Фил Браун пусна египетския нападател Заки, докато Анчелоти заложи на Джо Коул.
Едва към 75-ата минута Дрогба застраши вратата на Хъл след удар с глава.
В игра се появи и Стъридж, който трябваше да помогне за каузата на Челси, а именно трите точки в този мач.
Именно той в 90-ата минута можеше да реши спора, но Майхил се отличи с изключителна намеса.
Двата тима завършиха 1:1. Момчетата на Фил Браун извоюваха една точка, която може да се окаже решителна в битката им за оцеляване през този сезон.