Ловчанлии загубиха с общ резултат 4:1 от двете срещи, което означава, че няма да се състезават в европейския турнир.

Срещата в Ловеч започна сравнително динамично, като домакините се опитваха да създават положения пред вратата на Малинаускас, но в първата част на мача гол не падна и от двете страни.

Най-чистото положение беше в 40-та минута, когато Врага изведе Шекели сам срещу вратаря, но унгареца не успя да отбележи. Към края на първата част Георги Миланов опита удар със задна ножица, но Малинаускас майсторски изби в корнер, пише БГНЕС.

Второто полувреме започна лошо за домакините, като само няколко минути след началото му влезлият току-що Мбеного преодоля Ивайло Петков и разстреля вратата на Виничиус - 0:1.

В 68-та минута обаче "оранжевите" успяха да изравнят, след като Дока центрира към Флорин Брату на близката греда, отблизо влезлият като резерва румънски нападател изравни за 1:1.

Двубоят обаче тотално се разреши в 81-та минута, след като Цвиткович прехвърли излезлият напред Виничиус и донесе победата за Дебрецен - 1:2.

Днес се играят и останалите две срещи на български тимове за Лига Европа, като Левски победи АИК Стокхолм с 2:1, докато ЦСКА ще приключи битката си с ТНС малко по-късно.