Съвсем заслужено "вълците" надвиха "червените дяволи" с 2:1 на своя "Молиню" и докараха до екстаз своите фенове, които през тази кампания вече видяха победи над Ливърпул и Челси.

Димитър Бербатов бе тотално обезличен от отбраната на Уулвс и дори бе заменен още в 65-ата минута. Срещата започна по страхотен начин за гостите, които поведоха в резултата още в 3-ата минута. Луиш Нани задържа една топка в наказателното поле на Уулвс, финтира на няколко пъти Елокоби и с хубав удар с левия крак матира стража на домакините за 0:1.

В 10-ата минута обаче Елокоби се реваншира за слабото представяне срещу португалеца и на свой ред записа името си сред голмайсторите. Джарвис центрира отляво, а Елокоби надскочи Неманя Видич и с хубав удар с глава прати кълбото в долния ляв ъгъл на Ван дер Саар за 1:1.

Последваха по няколко добри атаки в двете посоки, но Рууни и Миляш не успяха да се разпишат от удобни позиции. В 31-ата минута пък Хамил се озова на чиста позиция в наказателното поле на Юнайтед и от малък ъгъл стреля опасно с левия крак, но холандският страж на "червените дяволи" прояви рефлекс и спаси.

Стигна се обаче до 40-ата минута, когато нямаше кой да спаси гостите от Манчестър. Ненад Миляш центрира остро от фаул, а Кевин Дойл засече топката с глава и от около 3-4 метра матира Ван дер Саар, правейки сензационен обрат в полза на "вълците" - 2:1, като при този резултат дойде и последният съдийски сигнал за първата част.

След почивката Юнайтед натисна сериозно своя съперник, но така и не създаде чисто голово положение пред вратата на Хенеси. Уулвс се брани много стабилно през втората част и тотално неутрализира Димитър Бербатов, който бе заменен от Чичарито още в 65-ата минута.

В крайна сметка "червените дяволи" не успяха да се справят със защитата на домакините и допуснаха сензационно поражение на "Молиню", тяхно първо за сезона.

Въпреки загубата, Юнайтед остава лидер с актив от 54 точки, на 4 пред втория Арсенал. Уулвърхемптън остава на последното 20-о място, но вече има 24 точки и е само на 2 от спасението, предаде Livesport.

Уулвърхемптън – Манчестър Юнайтед 2:1

0:1 Нани 3'

1:1 Елокоби 10'

2:1 Дойл 40'

Уулвърхемптън:
Хенеси, Зубар, Стеарман, Бера, Елокоби, Хенри, Миляш (Ибанс-Блейк 85'), Хамил (Уард 65'), О'Хара (Фоли 59'), Джарвис, Дойл

Мениджър: Мик Макарти

Манчестър Юнайтед:
Ван дер Сар, Рафаел, Еванс (Смолинг 65'), Видич, Евра, Нани, Флетчър, Карик (Скоулс 46'), Гигс, Бербатов (Чичарито 65'), Рууни

Мениджър: Сър Алекс Фъргюсън

Жълти картони: Хенри, О'Хара (Уулвърхемптън), Рууни, Скоулс (Манчестър Юнайтед)

Съдия: Майкъл Оливър

Стадион: "Молиню"