Така двата отбора запазиха шансовете си равни преди реванша на "Сантяго Бернабеу", а страховете, че Реал отново може да отпадне от Лион на 1/8-финал отново се появиха с пълна сила.

Двубоят на стад "Жерлан" започна доста нервно, а в първите минути двата отбора не съумяха да създадат нито една сериозна голова опасност за гол. През първата част единственото, което направи впечатление е много слабата и неадекватна игра на Адебайор, който провали няколко атаки на гостите от Испания.

Веднага след почивката играта се пораздвижи. В 49-ата минута Кристиано Роналдо изпълни пряк свободен удар по перфектен начин, но Лорис успя да избие топката с върха на пръстите си в страничната греда. В 65-ата минута в игра се появи Карим Бензема, който само след няколко секунди на терена, се озова в прегрътките на съотборниците си. След отлична триходова комбинация, в която участие взеха още Месут Йозил и Кристиано Роналдо, нападателя вкара топката в мрежата на Лион.

Точно когато всички на стадиона, мислеха, че Реал най-после ще успее да победи Лион, домакините изравниха резултата. В 83-ата минута Крис с глава свали топката към Гомис, който останал непокрит вкара за крайното 1:1, предаде ТопСпорт.

Лион:
Ларис, Ревелие, Крис, Ловрен, Сисоко; Гуркюф, Тулалан, Калстрьом, Бащош, Делгадо, Гомис

Реал М:
Касийяс, Рамос, Карвальо, Пепе, Арбелоа; Чаби Алонсо, Кедира; Ди Мария, Йозил, Крстиано, Адебайор