Съвсем очаквано, двубоят бе интересен, много оспорван, с атаки и положения и пред двете врати, но предимно – изпълнен с много битки по целия терен. Байерн имаше по-добрите възможности пред Жулио Сезар през първото полувреме, а в края на двубоя успя да вземе супер ценна преднина преди реванша, който е на 15 март в Мюнхен.

Марио Гомес отбеляза единствения гол в 90-та минута, след сериозна грешка на вратаря Жулио Сезар, който не успя да хване силен далечен удар на Ариен Робен, и притичалият голмайстор нямаше проблем да добави топката в мрежата.

Двубоят можеше да приключи и при далеч по-сериозен резултат, след като и двата състава имаха предостатъчно възможности. Ранокиа имаше шанс още в началните мигове да открие, но волето му мина на сантиметри от вратата на Крафт.

Деян Станкович също бе на добри позиции на няколко пъти, но бе зорко охраняван от Дъглас Майкон. Франк Рибери удари греда в 23-та минута, а Ариен Робен бе особено деен в първия си мач от Шампионската лига за този сезон.

Новият вратар на Байерн Томас Крафт пък сътвори някои чудеса при всички атаки на Интер, в който страхотни пропуски направиха Самуел Ето`о, Деян Станкович и Естебан Камбиасо.

В началото на второто полувреме Томас Мюлер не успя да насочи точно топката след центриране на Робен, и тя мина съвсем близо до страничната греда, докато Марио Гомес пропусна да използва груба грешка на италианската защита отново в минутите след подновяването на играта.

Ариен Робен също удари гредата, след самостоятелна акция, и изглеждаше, че късметът няма да споходи Байерн и в този мач с Интер. Последваха силни моменти за домакините, но отново Крафт бе перфектен на гол линията, и спаси невероятен удар на Тиаго Мота с глава.

Точно след финалния супер-натиск на Интер обаче, когато нещата вече изглеждаха приключили, Байерн стигна до своето. Робен шутира от 25 метра фронтално срещу вратата, Жулио Сезар успя да срещне пътя на топката, но не и да я улови, и тя бе добавена от Гомес право в мрежата му от шест-седем метра за крайното 0:1.

Резултатът със сигурност ще даде много самочувствие на "баварците", които освен реванша за миналогодишния финал, усетиха и удоволствието да бият Интер насред "Джузепе Меаца", и увеличиха многократно шансовете си да продължат напред, информира Гонг.