Наставникът на Барса избухна преди двубоя, и нарече с доста тежки думи Моуриньо, но след успеха бе сдържан и просто доволен.

"Изиграхме много добър мач. Бяхме отчели всичките си грешки, които направихме на финала за Купата на краля. Отборът ми бе много по-агресивен, а Кейта ни даде възможност да играем още по-добре на контраатака, като блокираме мощното нападение на Реал. Поздравявам момчетата си," заяви Гуардиола, цитиран от Гонг.

"Ние сме невероятни късметлии, че имаме Лео Меси в състава си. На 23 години той вече е трети голмайстор в историята на Барселона. Това е невероятно. Той е красотата в нашата игра, той Е нашата игра," похвали много своя възпитаник треньорът.

Гуардиола отказа да говори за финала все още.

"Срещу отбор, който има девет европейски купи във витрината си, никога нищо не е сигурно," предупреди той за реванша срещу Реал.

"Виждал съм много пъти доказателствата, че при тях никога нищо не е загубено до последно. Сигурен съм, че ще излязат отново силни срещу нас, но ние сме Барселона и знаем как да се справим," обясни Пеп за заключение.