Треньорът на ЦСКА Алън Пардю и капитанът Юрген Матай отделиха време в натоварената програма на отбора и посетиха две столични училища в седмицата преди светлия празник. Те продължиха серията инициативи на клуба, като подариха на децата футболни топки и книгата "70 години слава ЦСКА", в която е поместена цялата история на най-успешния български клуб.

Малчуганите бяха приготвили много въпроси към своите любимци, а те отделиха време да се снимат с всеки желаещ и раздадоха куп автографи. Пардю бе специален гост в 4-то ОУ "Проф. Джон Атанасов", където на двора го очакваха децата, които го засипаха с въпроси.

"Радвам се, че съм тук сред тези възпитани деца - каза треньорът. - Носим тези топки, за да тренирате и да играете редовно. С практика, с упражнения, можете да постигнете всичко във футбола."

Британецът покани малчуганите да посетят стадион "Българска армия" и да се запознаят отблизо с историята, традициите и успехите на отбора, да видят всички купи и медали в "Музея на спортната слава на ЦСКА".

Матай, който е контузен и не играе в момента за ЦСКА, посети 30-то СУ "Братя Миладинови" и зарадва децата като им разказа как е започнала неговата футболна кариера, през какви трудности е преминал и как се чувства като капитан на "червените". Накрая размени няколко подавания с децата.

Кампанията ще продължи и през следващия месец, когато звезди и легенди на отбора ще изненадат учениците от някое училище.

Ден по-рано националът от ЦСКА Иван Турицов откликна на поканата на учениците от 12 "А" клас на столичното 23-то СУ "Фредерик Жолио - Кюри" и стана част от впечатляващата идея за изненада на класната им ръководителка. Оказа се, че тяхната любима учителка по география Симона Лукарска, е голям привърженик на "червените".

Футболистът сюрпризира преподавателката, докато тя разглеждаше клубния музей. Турицов й подари своя фланелка с личен автограф. Бранителят демонстрира познанията си по нейния предмет пред специална географска карта, на която са отбелязани всички точки по света, където "червените" са гостували през своята история.

Изненадата бе пълна, когато сърцатият защитник разведе учителката из стадион "Българска армия", където на трибуните в пълен състав, целият 12-и "А" клас очакваше нищо неподозиращата класна с настоятелна и оригинална покана: "Ще дойдете ли с нас на бала?"