Кандидатът за собственик на "Левски" Джоузеф Диксън е поискал срещи с общината, на които да объсди възможността за строителство на нов стадион на мястото на сега съществуващия "Георги Аспарухов". Първончалната информация гласеше, че мистериозният англичанин има желание да изгради нов стадион на "сините" другаде, а не на сегашното място, но изглежда това се е променило.

По информация на "Тема спорт" именно след тези срещи ще стане ясно накъде клонят везните относно инвестиционните намерения на Диксън. Той иска да придобие мажоритарния пакет акции от Наско Сираков.

Единствената яснота на този етап е това, че ако англичанинът не получи достатъчно гаранции за строителство, по всяка вероятност ще се оттегли и ще прекрати преговорите с клуба. Той обаче не е единственият, който търси гаранции.

Ръководството и феновете на клуба все още не са получили доказателство, че десетките и дори стотици милиони, за които се говори като потенциални инвестиции от страна на Диксън, всъщност са реални.

Иначе английският инвеститор бил притеснен от обърканата документация и практиките в българското строителство и по-конкретно това, че проекти се спъват заради непосилни и странни бюрократични изисквания.

Очаква се, че неназованият фонд, който уж е гарантирал пред Сираков, че Диксън е надежден партньор, трябва до дни да преведе около 4 милиона лева като първа вноска към "Левски".

Самият Сираков пък вече заяви, че ще даде пресконференция в близките дни, на която ще разкрие повече детайли както за смяната на собствеността, така и за потенциалното завръщане на Станимир Стоилов на "Герена".