https://sja.sportradar.com/w/DirBG/17796832/013100

Черно море и Берое завършиха наравно 0:0 във Варна в среща от предпоследния кръг от първата шестица на родния шампионат.

На "Тича" трудно се играеше футбол, тъй като по време на първия час от мача се изсипа проливен дъжд, който превърна игрището в басейн. Двата отбора обаче не показаха липса на желание и създадоха не малко голови ситуации предвид тежките условия.

Варненци трябва да са тези, които ще съжаляват за изпуснатата победа, тъй като имаха много изгодни ситуации най-вече през второто полувреме. Срещата бе белязана и от тежък удар на Аристоте Ндонгала, който бе откаран в болница.

Хората на Илиан Илиев бяха по-силният отбор и през първата част. Душан Перниш трябваше да прави спасяване след удар извън наказателното поле, а малко по-късно шут на Ндонгала прелетя над вратата.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/17796832/113100

Втората част започна с една неубедителна намеса на Перниш, а след нея Ндонгала направи нов значим пропуск.

Последваха далечни удари към двете врати, които не затрудниха вратарите, тъй като воднистия терен забавяше топката.

Най-добрият шанс за Берое дойде в 77-та минута, когато Мешка получи в наказателното поле, но не успя да преодолее Георги Китанов.

В края Черно море направи два фрапанти пропуска. В 90-та минута Мехди Фенуш стреля много неточно от перфектна позиция, а минута по-късно Георги Илиев също не намери целта при страхотен шанс.

Така Берое остава на четвъртата позиция с актив от 55 точки, а Черно море е пети с 52. Позициите им ще се запазят, тъй като са изравнени в преките двубои, а "моряците" имат много по-лоша голова разлика. Ботев обаче може да ги задмине, ако победи ЦСКА в последния кръг на "Българска армия".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/17796832-33560-54403/083100