Левски и националният клуб на привържениците организира шествие преди мача на "сините" с ЦСКА.

Събирането на феновете бе с цел да се покаже подкрепа към клуба в трудния финансов период, в който е изпаднал. В петък стана ясно, че се са събрали вноската от 143 хиляди лева, която Левски дължеше към НАП за февруари.

Хиляди се събраха в центъра на София под мотото "Левски, ти си всичко за нас" и се придвижиха по улиците под засилени мерки за сигурност. За щастие нямаше ексцесии с полицията или фенове на ЦСКА.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ШЕСТВИЕТО >>>

В шествието се влючи и изпълнителният директор на Левски Павел Колев, който беше впечатлен от мобилизацията на феновете.

"Хората са мирно настроени. Готвим се за празник. Това е мирен поход към стадиона. Хората искат да изразят любовта си към отбора. Няма никакви предпоставки за инциденти. Това са дните, в които не само България, но и целият свят ще разбере каква е разликата между Левски и другите клубове. Хората отделиха от насъщния си хляб. Това е нещо уникално. Клубът ще се свърже емоционално с публиката и това ще го направи още по-силен. В тези времена на изпитание един от начините е клубът да е на една вълна с публиката, а публиката е многобройна. Независимо от финансовото състояние, на Левски му предстоят само хубави неща", заяви ръководителят на "сините".

В шествието можеше да се видят добре познати лица за Левски като бившият собственик Тодор Батков с негови син, баскетболния отбор на Левски и треньора Тити Папазов.

Въпросното шествие бе поведено от юношите на футболния клуб, които бяха следвани от хиляди фенове, които ще понапълнят стадион "Васил Левски" за дербито с "червените", което започва в 14:45 ч.

Снимка: Bulphoto