Станимир Стоилов застана пред медиите ден преди полуфинала за Купата между Левски и Лудогорец.

"Сините" имат аванс от 3:2 след първия мач, а еуфорията сред феновете на тима е огромна, като те изкупиха всички билети за стадион "Георги Аспарухов", дори и секторът, където трябваше да бъде настанена гостуващата агитка.

Стоилов призна, че крехкият му отбор може би не е готов за подобен мач, но пък играчите му сами са заслужили тези пълни трибуни с представянето си в първата среща.

Подобно на пресконференцията си преди първия двубой, Стоилов заяви, че иска да види един атакуващ и горд Левски, а защитният подход в подобна ситуация и срещу съперник като Лудогорец може да има пагубен ефект.

"Имаме сериозни противници последните мачове, което е много добре, защото виждаме нивото, което сме достигнали като отбор и начин на игра. Винаги малкият брой играчи, с който разполагаме е проблем, но това е нашата политика, такъв подход сме предприели. И с шест човека да остана, от трибуните ще намеря още пет, оправдания няма.

Аз винаги имам условие и задача към моя отбор да играе гордо и агресивно, в стил Левски. Всеки друг подход може да ни коства мача. А и срещу нас имаме много силен турнирен боец, който има достатъчно опит и неслучайно е хегемон в първенството.

И в двата мача в Разград избрах разлина схема, за която смятах, че ще ни донесе успех. Към момента някои от играчите все още имат проблеми и не съм решил какъв ще е подходът ни утре.

Не може да нашия стадион да се браним. Естествено, че ако противникът ни принуди да го правим, ще го правим, но не това е моето желание.

Футболистите са единствените виновни за големите очаквания с доброто си представяния напоследък. Точно заради това те трябва да продължат с това нещо и утре.

Опитваме се да говорим на тази тема да няма напрежение. Но те са виновни с представянето си, те ще си носят бремето и ще трябва да зарадват тези привържениците. Но не виждам причина за излишно напрежение, защото винаги сме имали сериозна подкрепа.

А и не виждам общо от предишни години, защото преди Левски е бил отбор с големи очаквания и заявки, в момента този отбор тепърва се опитва да се изправи и да седне на стола. Ние прохождаме футболно.

Сами стигнахе дотук. Сега или ще трябва да завършим мисията си, или да продължим да работим.

Сигурен съм, че има товар върху футболистите. Но ние няма как да направим силен и европейски Левски без това върху тези играчи. Този отбор е крехък, но може да укрепне само с победи в такива мачове. В подобни мачове не може да лежиш на някаква си победа, при това минимална.

Ако трябва да съм честен, не съм спокоен. Имал съм по-тежки и по-важни мачове, но съм бил с по-завършени отбори. На този крехък отбор му трябват малки стъпки. Ние направихме по-голяма, отколкоот трябва, сега трябва да я защитаваме.

Не знам какво да кажа на феновете. Благодаря им, а ние трябва да играем така, че да се напълни и следващата седмица. За жалост няма как да разширим стадиона. Това е пътят към оцеляването, стигнахме дотам, че крадем секторите и на гостувщите фенове.

Ако мислим за спорта, трябва да се помисли за направа на стадиони на всички водещи отбори. Обещания и празни приказки чухме прекалено много през годините. Нашите привърженици трябва да получават по-добри условия. При нашия противник е същото. С отлагане и с чакане няма да стане. Ще има повече радостни хора ако се построят по-бързо стадиони. Някои хора се обиждат, като им се каже да работят, но аз не се страхувам да настоявам за промяна. Тази държава повече ме е ограбвала, отколкото да ни помага", сподели той.