Треньорът на “Левски” Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния мач на “сините” като гост на Царско село. На редовната си пресконференция Мъри засегна доста теми, като една от тях бе спортната инфраструктура в страната ни, но не пропусна да коментира и това, че утре футболистите му ще играят пред празни трибуни заради решение на ръководството на съперника.

“Отдавна казах, че ще запазя толерантност към всички отбори. За нас не е добре, че няма да има публика на мачовете, независимо къде и с кого играем”, каза той и добави, че Георги Миланов е единственият играч, който със сигурност пропуска утрешния мач, а в него ще играят тези, които са в най-добро състояние. 

“Познавам добре Царско село. Това е отбор, който винаги се е опитвал да играе футбол, а точковият му актив не отговаря на представянето му. Сигурен съм, че този отбор с треньор Любослав Пенев ще се опита да играе футбол. Естествено, ние се надяваме да спечелим”, добави той.

Според Мъри основен приоритет пред него и треньорския щаб е подобряването на играта в защита, а това, че в последните два мача футболистите му не са допуснали гол, не означава в никакъв случай, че съперниците не са имали положения.

 “Държавата трябва да се обърне с лице към спорт номер 1 в целия свят по интерес и атрактивност. Отнася са за строителство на бази за юношите, за строежа на стадиони. Футболът не може да се развива без стадиони. Държавата да ни помогне на нас и на ЦСКА за стадионите. Ние поне нямаме възможност да инвестираме сега в база. След като се помага на някои отбори, е нормално да се помогне и на двата водещи клуба. Може по един-два стадиона на година да се строят, но в 3-4 града е въпрос на живот и смърт да се построят нови стадиони”, сподели още Стоилов.