https://sja.sportradar.com/w/DirBG/19132212/0131/bg

 

Лудогорец може да съжалява след домакинско 0:0 срещу Марибор в първи мач от плейофния кръг в Лига Европа.

Преди реванша в Словения след седмица резултатът не е отчайващ, но не е и приятен. Особено, след като в Разград българският шампион имаше пълно надмощие в играта и отправи над 20 удара към вратата на гостите.

Те играха и над 30 минути с 10 души, след като Дино Хотич бе изгонен с два жълти картона. Халфът остави тима в тежка ситуация, но Лудогорец не успя да използа и този фактор в своя полза.

Марселиньо удари греда със страхотен удар от 25 метра в 79-ата минута, Жоржиньо изпусна златен шанс с глава още в 20-ата.

Това бяха най-добрите ситуации, но имаше още доста положения. Удари минаваха встрани от гредите или правеха герой вратарят Пирич, който спаси всичко.

Марибор отправи пет удара за целия мач, нито един в рамката или с някаква опасност. Гостите бяха дошли да се бранят и го направиха чудесно.

Преди почивката активен бе Недялков отляво, който заедно с Вандерсон тормозеше Марибор. Ударите обаче бяха основно отдалеч, а единственото чисто положение дойде пред Жоржиньо, но Пирич пак спаси.

Снимка: Bulphoto

След паузата домакините натиснаха още, но чистите ситуации не бяха много. Резервата Марселиньо раздвижи играта, разтресе напречната греда и опита всичко.

Нападателите Кешеру и Швиерчок бяха встрани от горещите ситуации, а шансовете се откриваха пред Сисиньо, Моци и Битон.

След седмица ще е трудно - Марибор е далеч по-силен домакин, отколкото гост в Европа. Окуражаващо, вече в четири поредни двубоя в турнира, Лудогорец не е допуснал гол. И е вкарал във всяко свое гостуване за сезона в Лига Европа.

А попадение ще трябва в Словения, за да се отворят пак вратите на груповата фаза пред българския шампион.

Снимка: Bulphoto

Съставите:

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Моци, Форстър, Анисе (Швиерчок), Битон (Марселиньо), Баджи, Вандерсон (Чибота), Жоржиньо, Кешеру

Марибор: Пирич, Връховец, Кронаветер, Крету, Хотич, Захович, Милец, Вилер, Ивкович, Перичич, Пожег.