Собственикът на “Левски” Наско Сираков не говори често пред медиите, но пък винаги когато го прави, споделя интересни неща. Сега голмайстор № в историята на “сините” даде интервю за “Игра в центъра” в социалната мрежа “Фейсбук”, като отново говори за финансовата ситуация в клуба.

“През лятото говорих с министър-председателя Бойко Борисов за завършването на стадиона. Пуснахме молба държавата да помогне. Сектор “А” не е завършен и има течове при всеки дъжд. Не смятам, че “Левски” заслужава по-малко от Ботев (Пловдив) или Локомотив (Пловдив). Не мога да се примиря, че в “Левски” има нещо недовършено. Моля министър-председателя да загаси и този пожар - сумата не е толкова голяма, за да не можем да си завършим козирката и сектора”, заяви Сираков.

“Истината е, че “Левски продължава да боледува, най-вече финансово. Стараем се, стискаме зъби и продължаваме. На първо място е “Левски” да оцелее”. По никакъв начин не можем да кажем, че сме се спсили и ни предстоят много щастливи мигове. Продължаваме да се борим, за да оцелеем. “Левски” ще преболедува този период. Успяхме да оцелеем най-вече благодарение на привърженциите”, добави той.

Сираков бе категоричен, че “Левски” няма как да се спаси благодарение на няколко договора и припомни, че всеки месец започва с 280 хиляди лева задължения към НАП. Миналия месец столичани са платили и 158 хиляди евро неустойка на Рен заради Алфонсо Фигейредо, иначе картотеките на клуба са щели да бъдат спрени.

“Всеки един собсвтеник на клуба е правил всичко в името на успеха. Доколко е било првилно и са успявали, това е друг въпрос”, смята Сираков.

Легендарният футболист изрази задоволството си от зимната подготовка и също така съобщи, че се работи по намирането на нов изпълнителен директор, който да наследи Павел Колев.

“Проблемът с Петър Хубчев и неговия щаб стои, но скоро ще бъде решен. Става дума за проблем, свързан с около 1 милион лева”, казва още собственикът, който изрази увереността си, че “Левски” ще получи лиценз за новия сезон и бе категоричен, че докато “сините” не си стъпят на краката, ще се подписват само краткосрочни договори.

"До юни месец натрупаните задължения са над 5,5 милиона лева. Оттогава досега са влезли 4 млн. Математиката е проста наука. Далеч сме от спасението. Представянето ни през пролетта ще е значително по-добро от есента. Кризата се отрази много тежко на Левски. Тя дойде в най-лощия момент за клуба. Ние сме най-засегнати, че мачовете се играят пред празни трибуни. Публиката на Левски е печелила много мачове. Който иска да си тръгне от Левски - прав му път. Всеки си е избрал своя път. Школата функционира много добре, това е единственото място, на което не съм си позволил да намаля бюджета. Това е мястото, което ще ни се отплати за грижите и търпението. Школата на Левски се възражда. Всички тимове са на първо място в класирането и са в елиминациите за Купата. Има деца, които тепърва ще влизат в пъвия отбор. Това е целта на школата. През пролетния полусезон ще покажем тези деца в някои мачове. Това е пътят на клуб, като Левски - да създава собствени кадри”, обобщи той.