Срещата от Лига Европа между Олимпик (Марсилия) и Галатасарай очаквано не мина без проблеми по трибуните. Ултрасите и на двата отбора са едни от най-темпераментните в Европа, а очакванията за напрежение се изпълниха още преди края на първото полувреме, когато съдията се принуди да спре играта за няколко минути.

Мачът завърши 0:0, а категорично случващото се извън терена бе по-интересно от това на игрището.

Агитката на гостите от Истанбул засипа терена с фойерверки, като ситуацият не приключи с това. Малко по-късно феновете и на двата отбора започнаха да се обстрелват с факли и пиротехника, като ултрасите на Марсилия дори потърсиха саморазправа с гостите, опитвайки се да нахлуят в турския сектор.

Сблъсъци не липсваха и извън стадиона, както преди мача, така и след него, като полицията използва сълзотворен газ, за да въдвори ред. От турска страна се оплакаха, че фенове на Марсилия са провокирали с гръцки знамена.

УЕФА вече подготвя тежки наказания и за двата замесени клуба.

Снимка: AP/БТА

Това не бе единственият проблемен мач в Лига Европа тази седмица.

Феновете на Рапид (Виена) прескочиха огражденията на гостуващия сектор при визитата на Уест Хем в Лондон, след като домакините вкараха първия си гол в мача и опитаха да потърсят контакт с ултрасите на "чуковете".

Това доведе до множество хвърлени предмети и от двете страни, но скоростната намеса на полицията предотврати по-грозни сцени.