ЦСКА победи Царско село с 3:0 в генералната репетиция преди старта на пролетния полусезон, което бе и официалното представяне на тима пред феновете.

След дългия лагер в Турция, "червените" тотално надиграха своя опонент, който излезе в доста непознат състав с шестима мистериозни италианци в него.

Нетипично за контрола от подобен характер, мачът се оказа много груб, като в крайна сметка ЦСКА го завърши с 10, а Царско село с 9 души на терена.

Причината бе във възникналото меле след много грубо влизане на Зебли в краката на Тибо Вион, което доведе до тежка контузия за универсалния френски играч на ЦСКА.

Все още не е ясна каква е неговата травма, но той напусна терена с линейка, а опасенията са, че Вион може и да пропусне пролетния дял от първенството. А той тъкмо се завърна от тежка травма в края на миналата година.

Иначе головете за ЦСКА вкараха Юрген Матей през първата част, както и завърналият се от участието в световните квалификации с тима на Еквадор - Жорди Кайседо. Само в рамките на осем минути той наниза два гола в края на втората част. 

Снимка: Bulphoto

Доста любопитно бе интервюто на Стойчо Младенов след края на мача.

Треньорът на "червените" коментира темата с наказанието от страна на ФИФА за картотекирането на нови играч. Именно Младенов бе начело на тима при привличането на някои от тези футболисти, но той категорично отрече те да са били на "Българска армия" по негово желание.

"Ако не ви се плаща, кой е виновен? Собственикът. Той плаща. Така е, навсякъде е така. На нас по 8-10 месеца нямахме заплати в тези времена. Повечето футболисти са привличани по мое време. Искам Мишо Венков и Сержиньо, а те ми карат пет човека отгоре.

Защо говорим едно и също? Стойчо Младенов когато се върне в ЦСКА или са комисионните или източване... Работим в екип с ръководителите, не бързаме, не правим глупости, защото всичко изисква своето време. Не можем да даваме големи суми за разни футболисти. Имаме план, който ще спазваме. ЦСКА е единственият клуб, който се самоиздържа на 80% и в следващите две години ще станат 100%.

Имаме бюджет, който не бива да прехвърляме. Виждате какви "бомби" ни залагат. Нашият собственик трябва да се справя с милиони. Разбира се, че има развитие по темата и то ще е положително. Това даде възможност на всички в ЦСКА да се обединим. Как издържа Ганчев - не знам. Всеки друг ще напусне на негово място. "Захапал" е здраво в ЦСКА и това е. Амбициите му да направим нов стадион са факт. ЦСКА се издържа на 70-80%, който се издържа сам. Единственият клуб сме, който ще се самоиздържа. Ние сме здраво стъпили с краката си. Не правим глупости, които са се вършили във времето и сега Ганчев трябва всичко това да поема. Над 40 млн. евро ще трябват за стадиона, а това са големи суми и имаме план, който трябва да изпълним.

За моя изненада противникът днес игра твърде агресивно. Нас ни устройваше да играят с висока преса, но агресивността преминаваше всяко едно отношение и бездействието на главния съдия също. Ще ги видим дали ще действат така и в другите мачове. "Падна" една жертва, която най-малко съм очаквал. За трети път една и съща контузия. Той ни дава вариативност, може да играе в защита, в средата на терена и съжалявам за неговата контузия. Дано не е счупване и да се възстанови бързо, за да го използваме", заяви Младенов.