Непознатият до този момент уругвайски младеж на име Николас Сири, бързо накара целия футболен свят да заговори за него.

16-годишният нападател подобри исторически рекорд на Краля на футбола Пеле, като се превръна в най-младия играч, вкарал хеттрик на професионално ниво.

Играещият за Данубио младеж наниза три попадения във вратата на Бостън Ривър в мач от 13-ия кръг на уругвайксия елит. Николас Сити откри в 23-ата минута, а другите си два гола вкара през втората част на мача, завършил с победа 5:1 за отбора му.

Така на възраст от 16 години, 11 месеца и 2 дни, той се превърна в рекордьор по този уникален показател.

До този момент най-младият играч с хеттрик бе не кой да е, а Пеле, който за първи път отбеляза три гола в един мач на 17 години и 244 дни.

Това се случва през 1958-а, когато Пеле е почти с година по-стар от Сири в момента. Дълги години феновете смятаха, че този рекорд на Пеле трудно ще бъде подобрен.

Още по-уникалното в случая на Николас Сири е, че той направи перфектният хеттрик, вкарвайки головете с глава, ляв и десен крак.

Медиите в Южна Америка веднага го нарекоха новия Луис Суарес, а странно или не, само няколко часа след хеттрика му, вече се говори и за интерес от Барселона.

Младежът привлече вниманието към себе си, а ако продължава да вкарва, едва ли още дълго ще носи екипа на родния си Данубио.

Клубът е добре познат у нас, защото е създаден от български емигранти и кръстен на река Дунав. В Уругвай обаче клубът е добре познат с уникалната си школа, дала на страната някои от най-големите таланти. По всичко личи, че Николас Сири може да е поредният от тях.