Новината потвърди мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън.

По-рано през деня, шампионите на Англия отлетяха за Холандия, където гостуват утре, а с отбора не заминаха Бербатов, Райън Гигс и Патрис Евра. Шотландският спец заяви, че българинът и уелсецът са с контузии и заради това са останали на Острова.

"Райън Гигс и Димитър Бербатов са контузени", обясни Фъргюсън.

"Дадохме почивка на Патрис Евра. Беше емоционална седмица за него и мисля, че беше правилно да му дадем почивка. Но разполагаме със силен състав", добави мениджърът на Юнайтед., цитиран от Гонг.

"В момента се намираме в добра форма. Футболисти се връщат след контузии, което ни помага. Със сигурност ще се опитам да пусна най-силния състав, с който разполагам."

"Райън получи удар в глезена през първото полувреме срещу Ливърпул. Димитър се контузи на тренировка в неделя. Имам много опции за атаката – Уейн, Чича и Дани Уелбек. Мога да пусна и Ашли Йънг напред или Нани в средата. По-добре да забравим за Бербатов. Контузията му не е сериозна – той ще бъде на разположение, ако го помоля да играе, но мисля, че е по-добре да не рискуваме. Затова го оставих извън състава."

Шотландецът си постави за цел да спечели дубъл – Висшата лига и Лига Европа, съобщи Novsport.

"Ще пускам най-силния си състав в Лига Европа. Сигурен съм, че с играчите, които имам, можем да спечелим първенството и Лига Европа".

Юве следи Бербатов, готови са да предложат оферта