В края на миналия месец ФИФА обяви разширен списък от 23-ма футболисти, номинирани за Златната топка, а днес имената бяха сведени само до три, които няма да изненадат никого - Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Андрес Иниеста.

Аржентинският магьосник спечели наградата през последните три години и има възможността да се превърне в първия играч в историята, печели Златната топка четири пъти .

Роналдо също е взимал веднъж отличието, а през последната година помогна на Реал Мадрид да стане шампион на Испания, както и на Португалия да стигне до полуфиналите на Европейското първенство.

Иниеста пък бе в основата на европейската титла за Испания и е един от най-важните играчи на Барселона.

Също така станаха ясни и номинациите на ФИФА за треньор на годината. Това са Пеп Гуардиола, Жозе Моуриньо и Висенте Дел Боске.

Бившият треньор на Барселона напусна клуба в края на миналия сезон, след като спечели Купата на Краля с успех с 3:0 над Атлетико Билбао на финала.

Миналата кампания за Моуриньо бе изключително силна, след като изведе Реал Мадрид до титлата в Испания и постави рекорд за най-много събрани точки.

Дел Боске спечели с Испания Евро 2012, пореден голям успех за тима, постижение, което не е правено от никой други национален тим досега.

Победителите във всички категории ще бъдат разкрити на 7 януари 2013 година на специална церемония в Цюрих, информира Гонг.

Меси: Тази "Златна топка" мога да я пропусна