Каталунците, които имат регистрирано само едно равенство в Примера през кампанията, разбиха с 5:1 гостуващия Атлетик (Билбао), а аржентинският магьосник на тима Лионел Меси не пропусна да ознаменува с две попадения своето 350-то участие със синьо-червената фланелка, информира Novsport. 

Барса не остави шансове на баските и поведе още в 22-рата минута на своя "Ноу Камп", когато Пике се разписа след добавка и откри резултата. Само три минути по-късно Шави изведе Меси в коридор и след удар на аржентинеца топката се отби в тялото на Аморебиета, за да влезе в мрежата.

Впоследствие попадението бе зачетено на името на Лео и така той се приближи само на две попадения от абсолютния рекорд на Герт Мюлер за брой вкарани голове в рамките на една календарна година.

В 33-ата минута Педро се разписа, но бе в засада и така преднината на Барса от две попадения се запази. Тя обаче стана класическа в самия край на първата част, когато Адриано засече пас на Сеск Фабрегас, след като малко преди това удар на Меси бе срещнал гредата.

След паузата доминацията на каталунците продължи и в 57-ата минута Иниеста пусна хитро към Фабрегас, а той реализира за 4:0 с мощен шут във вратарския ъгъл.

В 66-ата минута Ибай Гомес се измъкна от отбраната на домакините и вкара почетното попадение за баските, а в 70-ата минута Меси реализира 84-ото си попадение за годината и така вече е само на едно от феноменалното постижение на Мюлер.

Оформяйки крайния резултат аржентинецът закръгли головата си сметка с екипа на Барса и вече има 280 попадения в 350 мача.

Вижте класирането в Примера