"Започнахме мача пасивни и плашливи. През второто полувреме показахме, че знаем и може да играем. Направихме го добре. Доказахме, че може да играем силно и при гостуване на такъв силен отбор, какъвто е този на Дания", коментира Пенев.

"Бях обещал да не се занимавам със съдиите, но може би трябваше да дойдем с националния отбор по хандбал. Два пъти футболистът на Дания си поведе топката с ръка пред съдията, а той се прави, че нищо не вижда. Това не е феърплей", добави националният селекционер на България.

"Изключително ми е жал за момчетата, защото този труд, който положихме можеше да се увенчае с три точки. Приемаме едната точка, запазваме втората позиция и продължаваме напред. Контузията на Бодуров е част от играта, не е малшанс. Да се надяваме, че травмата не е тежка и бързо ще се възстанови."

"Ние направихме максималното и бяхме изключително близо до това да спечелим трите точки. Да Дания имаше положения, но и ние имахме своите, смело мога да твърдя, че нашите бяха по чисти", заяви Пенев.

"Играчите имат самочувствие, но трябва да го показват от първата секунда, а не от първата минута. Мачът е 90 минути и може да се случат много неща. Това е много време. Не съм изненадан от победата на Чехия", каза още Любослав Пенев.