Домакините имаха превъзходство на стадион "Паркен" през първото полувреме, но българският вратар Николай Михайлов на няколко пъти се намеси решаващо. През втората част датчаните допуснаха повече грешки и Станислав Манолев откри резултата при бърза контраатака в 51-ата минута. Десетина минути по-късно Даниел Агер изравни от спорна дузпа, но до края възпитаниците на Олсен така и не успяха да затруднят сериозно българите.

"Не се представихме достатъчно добре. Трябваше да покажем повече и трябваше да спечелим. Допуснахме съперникът да ни отбележи много лек гол, който обърка нещата. Целта беше ние да поведем в резултата, защото съм убеден, че много по-лесно щяхме да запазим преднината си", каза Агер.

"При тяхното попадение допуснахме грешка в средата на терена, те се възползваха от ситуацията ни не наказаха. В този момент не бяхме подготвени, въпреки че знаехме, че българите ще разчитат на бързи контраатаки", допълни той.

Симон Кяер смята, че тимът на Дания е заслужавал победата, защото е показал по-добра игра.

"Разочарован съм. Мисля, че показахме добър футбол, но не успяхме да вкараме повече голове. В същото време допуснахме глупаво попадение. Не трябва да се отчайваме, а да видим позитивите от този мач. Все пак взехме 4 точки в мачовете срещу Чехия и България, въпреки че можехме да спечелим и 6, защото сме много по-добри и от двата съперника. Може би в тази група не превъзхождаме само Италия", каза Кяер.

"България е по-добър отбор от Чехия, но трябваше да бъдем малко по-ефективни в нападение и със сигурност щяхме да победим", допълни той, цитиран от БТА.