Даниел Агер се разписа от бялата точка в 63-ата минута, след като Илия Миланов повали Корнелиус в наказателното поле. Преди това обаче останаха сериозни съмнения, че таранът на домакините игра с ръка.

"Получих топката в наказателното поле, свалих я на земята и се обърнах. Исках да шутирам с десния крак и тогава той ме препъна. Мисля, че това е чиста дузпа", заяви Корнелиус, без да коментира положението около овладяването на топката.

"Исках аз да изпълня дузпата и бях сигурен, че ще реализирам, но Агер взе топката и я вкара, така че няма значение. Най-важното е, че стана гол", допълни той.

Корнелиус обаче е разочарован от пропуснатата възможност за победа на собствен терен. "Всички сме разочаровани, че не успяхме да спечелим трите точки. Знаехме, че България е труден съперник. Очаквахме, че те ще играят на контраатаки и беше глупаво, че допуснахме гол именно в такава ситуация. Получи се огромна грешка и бяхме наказани. В същото време създадохме положения, които трябваше да вкараме", каза нападателят.

Той е оптимист за класирането на Дания за плейофите. "Победихме Чехия като гост, играхме силно срещу България. Ако спечелим оставащите ни мачове, ще се преборим за второто място", каза още Корнелиус, цитиран от БТА.