Мачът започна с натиск на домакините от "Ботев", но "Левски" беше отборът, който успя да открие резултата. Това се случи още в петата минута на срещата, когато солова акция на Гари Родригес завърши с великолепен удар, при който топката се отклони от лявата греда на пазената от Адам Стаховяк врата и се оплете в мрежата на домакините за 0:1, предаде БТА.

"Левски" се прибра плътно в защита след гола и "Ботев" създаваше положения, но през първото полувреме домакините не успяха да стигнат до чиста ситуация за изравняване.

През втората част обаче нещата не изглеждаха така, а и отборът на Станимир Стоилов беше подпомогнат от червен картон за Гари Родригес, който удари без топка Веселин Минев в 35-та минута.

"Ботев" натисна сериозно съперника си в началните минути на второто полувреме, когато удар на Бобан Грънчаров беше избит от голлинията на "Левски" от Нуно Пинто. Именно португалецът обаче сгреши в 57-та минута. Той позволи на Тодор Неделев да мине покрай него, а впоследствие юношата на "канарчетата" преодоля и Орлин Старокин, за да излезе сам срещу Пламен Илиев. И въпреки че ъгълът беше малък, стражът на "Левски" откри своята врата в очакване на успореден на голлинията пас, докато Неделев стреля и изравни резултата.

Валери Домовчийски пък имаше шанс да даде аванс на своя отбор за първи път в мача 11 минути по-късно, но неговият удар срещна дясната греда на вратата на "Левски".

Въпреки че предимно се защитаваше "Левски" получи шанс да поведе отново в резултата. В 73-та минута Дъстли Мулдер центрира отдясно, а Кевин Бру се размина с топката и тя попадна в непокрития Кристовао Рамос. Неговият удар обаче беше избит от Стаховяк.

"Ботев" (Пловдив) все пак се възползва от тоталното си превъзходство и вкара за 2:1. В 75-та минута на срещата Тодор Неделев надбяга бавния Нуно Пинто и стреля с прехвърлящ удар към излезлия Пламен Илиев, за да вкара великолепен гол и да донесе трите точки на своя тим.

”Литекс” разгроми с 4:1 ”Нефтохимик”


Сираков: Играчите са в психологическа дупка