Мачът се игра на стадион "Лазур" в Бургас пред близо 15000 зрители, които не спираха да подкрепят любимия си отбор до последния съдийски сигнал.

В началото на двубоя и двата отбора играеха доста нервно, като играта беше накъсаната и до опасности пред двете врати почти не се стигаше.

Ромарио опита да открие резултата в полза на "канарчетата", но изстрелът му от далечно разстояние в 22-ата минута беше далеч от вратата на босненците. Отново Ромарио пробва шута си и в 44-ата минута, но отново до гол така и не се стигна.

При нулево равенство двата отбора се оттеглиха на почивка.

През второто полувреме нещата се затегнаха още повече, и въпреки че "Ботев" тотално владееше топката, така и не стигаше до 100-процентови положения. И двата отбора повече се стараеха да не сбъркат, и забравиха идеите си в атака. 

В 70-та минута Спрокел засече с глава центриране от корнер, а топката мина на сантиметри от вратата. Осем минути по-късно, Мариян Огнянов направи най-сериозния пропуск в срещата, когато получи на десетина метра от вратата, имаше открито пространство да стреля, но прати топката над вратата. 

Последните 10 минути принадлежаха само на "Ботев". Огнянов се реваншира на феновете, съотборниците и целия клуб за пропуска си, и в 80-та минута хвърли в екстаз трибуните. След невероятен рикошет, в тялото на Галчев, топката отскочи чак до наказателното поле, стигна до Мариян Огнянов, и този път той изигра отлично ситуацията, и отбеляза за 1:0. 

Другият обещаващ млад футболист на България Тодор Неделев внесе спокойствие в лагера на "Ботев", в 88-та минута, когато Галчев го изведе перфектно, като Неделев с лекота стреля от 10 метра за 2:0. 

Финалните минути бяха просто за доиграване, като "Ботев" запази преднината си напомняйки за славните години на отбора.

Александър Алесандров остана доволен от победата

Боби Михайлов: Победата на ”Ботев” може само да ни радва

Станимир Стоилов: Имаме шансове срещу ”Щутгарт”



Botev Plovdiv 2-0 Zrinjski (EL Qualif.) by RicardoTVGolo