Стана ясно, че българският шампион няма да може да използва единствения стадион в България, който има лиценз за мачове в Шампионската лига. Националният стадион "Васил Левски" е зает с концерт на Роджър Уотърс, който е насрочен за 30 август, съобщава Гонг. 

Това означава, че втората среща в плейофа няма как да се играе в България. По програма тя трябва да се състои 27 или 28 август.  

При така стеклите се обстоятелства "Лудогорец" ще има възможност да играе домакинството си в България задължително в първата среща, която ще се играе на 20 или 21 август. Естествено този вариант е по-лош за българския отбор, който ще трябва да гостува на реванша.

От УЕФА категорично са отказали да дадат необходимия лиценз на стадион "Лазур" в Бургас, където могат да се играят само мачове в Лига Европа.

От българския шампион изразиха своето недоволство от създалата се ситуация и попитаха дали националния стадион е концертна сцена или спортно съоръжение.

Договорът за концерта на Роджър Уотърс е подписан доста отдавна, но въпреки това, той ще пречи на българския участник в Шампионската лига.

Очаква се развитие по темата в най-скоро време.