В ефира на БНТ Сираков, който напусна след скандала със събличането на Ивайло Петев от феновете, нападна ръководството и собственика Тодор Батков, като заяви, че президентът на "Левски" не взима сам решенията си и най-вероятно не е истинският собственик на клуба, а освен това всички преговори относно финансовите въпроси в отбора се водят от председателя на Управителния съвет Иво Тонев. 

"Бях върнат в "Левски", за да бъда дискредитиран и омерзен и за да ми затворят устата. Защото преди това бях най-големият критик", сподели той.

Наско Сираков добави, че е искал да вземе петима играчи, които са били одобрени от Йоканович, но това не се е случило. Те щели да струват доста по-малко пари на "Левски", отколкото Жоао Силва. Става въпрос за свободния Любомир Гулдан, капитанът на "Панатинайкос" - Сейтаридис, както и популярните Даниел Никулае и Милан Йованович.

Според него, в "Левски" е имало хора, които са правили спънки и при привличането на хърватския вратар Горан Блажевич.

За уволнението на Йоканович пък е настоявал лично Тодор Батков.

Сираков обвини Батков, че е изгонил бившия наставник Славиша Йоканович и в същото време се закани да разкаже всички интересни неща от последния си период на "Герена" в книга, която ще излезе до 2 месеца.

"Тодор Батков сам пожела да не вижда повече Йоканович на "Герена", а това се случи около 15 минути след мача срещу "Локомотив" (София). Аз предложих да изчакаме, защото смяната му щеше да бъде грешна точно в този момент. Аз знаех, че съм докарал европейски треньор, който е мой личен приятел. Батков спомена името на Петев в събота и аз поисках среща с него. Бях очарован от това момче, защото в него видях същите качества, които видях на времето в Станимир Стоилов. Бях убеден, че "Левски" можеше да тръгне нагоре с Петев", добави той.

Според него феновете, разсъблекли Петев, са пратени от клуба и то срещу заплащане, предаде БГНЕС.

"Институцията "Левски" беше срината от 7-8 човека с качулки. Това не е моят "Левски"! В Агитката има стотина знамена с кръстове и черепи. Дори новият автобус на феновете е изрисуван с огромен череп. Това ли е "Левски"?", попита легендарният футболист, цитиран от БТА.

Петев: Огорчен съм, не очаквах такова нещо

Батков: Тони Здравков ще е треньор на ”Левски”

Феновете: Сираков е виновен, Тонев да остане