Има съмнения, че сачмите са изстреляни от пушка. Още през първото полувреме на двубоя от А група се получи напрежение в сектора, в който са настанени феновете на "сините", на Стадиона на мира в Перник.

Малко преди края на първото полувреме, част от привържениците на гостите започнаха да блъскат по оградата, опасваща сектора. На мястото веднага се появиха представители на полицията, които първоначално без да навлизат сред феновете, успяха да успокоят агитката. Помощ им оказаха и намиращите се наблизо стюарди.

На полувремето обаче полицията навлезе в агитката и започна да "раздава правосъдие". Пострадал е шефът на фенклуба на Левски Владимир Владимиров – Гугутката, който призна за Гонг, че е изял няколко палки, но повече се притеснява за състоянието на пострадалото по-рано момче.

На мястото са били открити сачми и все още не е съвсем сигурно, дали не са били изстреляни от някакво пневматично оръжие.

"Има едно момче в болница с разбит череп. Има две сачми и вече са предадени на полицията. Според мен са изстреляни от самия стадион, а не отвън. Но докато се играе футбол на този стадион, така ще бъде. Страхливците от БФС докато не решат, така ще бъде", сподели Гугутката.

"Аз се опитвах да укротя нашите фенове, а полицията мен ме нападна. Не знам, може да е с някаква цел. Един тук смешен дежурен делегат описва кой какво знаме вее, а аз му сигнализирах за сачмите, които предадох на полицията", допълни Владимир Владимиров.