В обширно интервю за вестник "Сън" германският специалист посочи какъв е главния проблем на нашите играчи, а именно, че те се мислят за "много велики, след като вкарат два гола".

"Тук, в България, когато някой вкара два гола, веднага следващия ден чете как може да бъде като Лионел Меси и си вярва. Това е основният проблем – тук всички се мислят за велики, футболистите имат своите си мечти, но не гледат каква е реалността. А тя е, че няма нито един български отбор в Шампионската лига и Лига Европа. Това е нивото, това е положението", обясни той пред таблоида.

"Да се надяваме нещата да се променят. Дадох дума да работя заедно с клубовете и да следя изявите на играчите в българското първенство, но нещо не може да се промени за 8 месеца, нужни са години".

"Ще съм изключително щастлив, ако се класираме за европейското догодина. Имаме шанс, макар и много малък. Трябва и задължителна победа над Англия. Бих искал да се класираме и за Мондиал 2014 в Бразилия, но това е просто мечта за момента".

"Отново искам да подчертая, че действителността е напълно различна. Българите все още си мислят, че имат отбор като този от 1994 г., но времената много се промениха. Вече начина на мислене на играчите е друго. Както казах, някой вкарва едни гол и се мисли за герой – това казах и на футболистите преди два дни. Те трябва да почнат да гледат по-глобално на нещата", добави селекционерът, цитиран от Novsport.

"Например в Германия всички футболисти гледаха финала на Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Барселона. Тук, в България, много малко му отделиха внимание. Няма да кажа колко, но останах шокиран. Съзнанията на играчите са заети със съвсем различни неща".

"Тренировъчните ни игрища са хубави, но тези в Черна гора са по-добри. В България няма пари, няма достатъчно спонсори. Стадионът, на който ще играем с Англия е от 60 години"

"Не са достатъчно футболистите в националния отбор, които играят извън България и това трябва да се промени. Според мен, някои от тях имат качествата да играят в Германия или Англия, въпреки че няма да са в топ 5 клубовете."

Лечков: Матеус не познава футболистите в България

Докато Михайлов е шеф, Матеус ще води България

Пребиха английски фен в центъра на София

Полицията задържа продавач на билети на черно

Стенли застига Боби Михайлов тази вечер