Борис Бекер е застрашен от ефективна присъда и поне 7 години затвор, твърди в днешния си брой британският в. "Гардиън". Изданието се позовава на разследване, включващо и мнение на хора от прокуратурата в Лондон.

Голямата фигура в историята на тениса Бекер имаше огромни проблеми с правосъдието преди две години, но след обявен банкрут мислеше, че те са в миналото.

Оказва се обаче, че е укрил от разследващите органи някои от активите си, като общата им стойност е над 1,2 милиона британски лири. Сред тях има и големи суми в брой, неразкрити преди банкови сметки и документи за сделки, които му носят постоянен приход.

Всичко това е намерено при обиск на апартамента на Бекер в Челси, Западен Лондон.

Самото жилище е обявено за продан от Борис, но - изненадващо или не - няма купувачи вече втора година. Подозренията са, че те са предупреждавани, че обявата е фиктивна.

В същото време германски бизнесмен обяви, че отново ще иска разследване за дължими към него около 40 милиона швейцарски франк, които е дал като отворен кредит на Бекер.

При предишните съдебни действия срещу легендарния тенисист, това бе игнорирано от съда. Сега Ханс Дитер Клевен иска ново разглеждане на тези задължения и санкция за бившия тенисист заради тях.

"Невинен съм до доказване на противното - реагира в социалните мрежи на публикациите днес Бекер. - Отричам валидността на тези обвинения. Ще се защитавам с всички законови средства. Вярвам в правосъдието, а моят юридически тим ще обори обвиненията."