Младата тенисистка София Жук разкри, че е подложена на брутален тормоз в социалните мрежи, след като сподели провокативна снимка без дрехи.

Рускинята, която е шампионка при момичетата на "Уимбълдън" през 2015-а, започна кариера в модната индустрия, след като през миналия месец спря с тениса за неопределено време.

Жук не рядко споделя снимки за своите 59 хиляди последователи в Инстаграм, но сега проплкака че получава агресивни съобщения заради конкретния кадър, на който е само по прашки и лятна шапка.

"Споделих снимка и какво? Когато споделя нещо, не се опитвам да изпращам някакво послание. Просто споделям снимка, която ми харесва. Когато пуснах този кадър, получих вълна от съобщения. По принцип те не ме интересуват, но този път бяха много агресивни. Мисля, че хората не приемат, че преоткрих себе си извън тениса и че мога да живея щастливо без спорта и непрестанната депресия", сподели младата рускинята.

Жук трябваше да се откаже от тениса, поне засега, заради серия от контузии. През април тя сподели, че всеки ден се пита дали да не се откаже от играта.

"Обичах тениса, но се стигна до момент, в който исках да не изпитвам болка и да мисля спокойно за здравето и бъдещето си", добавя родената в Москва през 1999-а тенисистка.

След като спечели титлата на "Уимбълдън" през 2015-а, Жук направи дебюта си на ниво WTA година по-късно на турнира в Маями.

Още толкова млада тя е имала проблеми с гърба и докторите са прогнозирали, че ще може да играе само още няколко години.

"Тялото ми не приема протеина нормално и дисковете в гръбначния ми стълб са зле. Правили са ми снимки, на които се вижда, че гръбначния ми стълб е като на 50 или 60-годишна", споделя София.

View this post on Instagram

Missing my work days

A post shared by Sofya Zhuk (@sofya_zhuk) on