Макар в изминалия сезон на Формула 1 интрига около първата позиция и шампионската титла да нямаше, отборите ни предложиха доста вълнуващи състезания. Сезон 2020, както всяко друго спортно състезание за годината, бе объркан от пандемията. Но остава паметен с рекорди и някои незабравими стартове.

Емоционалните и зрелищни моменти не бяха един или два, а някои от надпреварите за Гран при през годината предложиха и сензации откъм крайно класиране.

Може би състезанието на "Монца" през тази година ще остане сред вечните класики на този спорт, когато на подиума стъпиха трима абсолютно изненадващи пилоти.

Пиер Гасли с "Алфа Таури" триумфира, Карлос Сайнц с "Макларън" бе втори, а на третото място се нареди Ланс Строл с "Рейсинг Пойнт".

 

ВИЖТЕ АТРАКТИВНИТЕ СНИМКИ ОТ СЕЗОНА ТУК >>>

Не по-малка бе сензацията по време на предпоследния старт за сезона в Бахрейн, когато триумфира Серхио Перес от "Рейсинг Пойнт", съотборникът му Ланс Строл бе трети, а между тях завърши Естебан Окон с "Рено".

И след двата подиума имаше доста сълзи и емоции. Драма, каквато в последните години рядко имахме шанс да наблюдаваме.

Снимка: Getty images

Сълзи имаше и в Турция, когато Люис Хамилтън изравни рекорда на Михаел Шумахер от 7 шампионски титли.

Сезонът премина и през няколко тежки инцидента, но нищо не може да се сравни с ужаса, който Ромейн Грожан преживя.

По време на третия завой от състезанието в Бахрейн, болидът на французинът се заби в предпазната мантинела, разцепи се на две и избухна в пламъци.

Още с първите кадри на горящия болид, вероятно през главата на всеки е преминала най-ужасната мисъл. За щастие Грожан успя като по чудо да се измъкне от пламъците, само няколко секунди преди да бъде твърде късно.

Със сигурност това бе сред най-ужасяващите, но и зрелищни инциденти в историята на този спорт, а ако се бе случил няколко сезона по-рано, вероятно краят щеше да е фатален.

Предлагаме ви поглед назад към сезона във Ф1, чрез най-паметните кадри от него.

ВИЖТЕ АТРАКТИВНИТЕ СНИМКИ ОТ СЕЗОНА ТУК >>>

Снимка: Getty Images