Момчетата на Силвано Пранди завършиха на 7-о място, след като надиграха Германия с 3:0 гейма.

"Не се чувствам много добре, защото имах големи очаквания, имахме големи шансове, сами ги опропастихме и затова много ме е яд. Толкова не ме е било яд през цялата ми кариера, защото знам какво изпуснахме, а такива големи форуми са през четири години и не се знае с какъв състав и с какви шансове ще сме тогава", сподели Салпаров, цитиран от Гонг.

"За победи и загуби не можем да говорим, защото важните мачове ги изиграхме на добро ниво, а и тази формула на първенството, беше много объркана работа - всеки прави сметки и накрая тези сметки излизат криви. Не знам, може би трябва да се зачитат резултатите, както беше на европейското, иначе си губи смисъла", каза още либерото.

"Определено всички се раздаваха, тренирахме 5 месеца, лишаваш се от всичко заради това състезание и за 2-3 леки топки, като изпуснеш такъв шанс в живота си… Как няма да съжаляваш? Големите отбори не изпускат такива леки ситуации, затова са по-напред от нас. Ние докато не узреем и докато не се научим, че трябва първо да направим лесните неща, а след това по-трудните, няма как да стигнем до тях."

"Аз харесвам работата на Силвано Пранди, допада ми неговият метод на работа. Смятам, че той е голям плюс за българския волейбол", добави Салпаров, запитан дали Пранди трябва да остане начело на националния ни отбор по волейбол.