След като Куба отстрани България в един от най-интригуващите мачове на турнира до момента, сега островитяните сътвориха зрелищен двубой и с друг балкански тим.

Западните ни съседи поведоха в резултата, но допуснаха да бъдат надиграни категорично във втората част.

Първото тактическо надиграване дойде в третия гейм, когато двата отбора се гонеха точка за точка близо половин час. В крайна сметка обаче, нервите на кубинците се оказаха по-здрави и те стигнаха до успех с 31:29 и поведоха в мача с 2:1 гейма.

Сърбите отново бяха безапелационни в четвъртия гейм и загатнаха, че могат да постигнат голям обрат, след като го спечелиха с 25:22.

В последвалия тайбрек двата отбора отново предложиха волейбол от високо ниво, но връх отново взеха по-здравите нерви на кубинците. Макар възпитаниците на Игор Колакович да обърнаха резултата от 8:10 до 13:11, латиноамериканците стигнаха до равенството 13:13.

При 13:14 Сърбия отрази един мачбол, но за още един обрат нямаше сили, а и Симон бе безгрешен в края.

Така след близо два часа битка, Куба си осигури място на финала, където ще играе с победителя от Бразилия и Италия, които играят от 22:00 часа.

Иван Миликович бе най-резултатен в мача с 30 точки, докато за Куба се отличиха Леон с 23 и Леал с 21 точки, съобщи Novsport.