Шампионът на България за 2010 година има шанс да продължи в турнира за купата на CEV, ако спечели срещу германския Дженерали Хахинг (Германия) в сряда в Самоков.

"Надяваме се цялата зала Арена Самоков да бъде пълна с наши фенове. Сигурни сме, че ще получим отново подкрепа от верните ни привърженици. Вярваме, че ние пък ще им благодарим, постигайки отново успех като домакин. Целта ни е победа, за да продължим напред в евротурнирите. Искаме да победим и с 8 точки да получим още срещи в Европа. Съперникът ни Дженерали Хахинг е много стойностен отбор. За това говори и постигнатото до момента - две победи над Кан и два гейма срещу Зенит. Немците заслужават позицията си в момента, която им позволява да продължат в Шампионската лига", заяви старши треньорът на ЦСКА - Александър Попов.

Немският отбор спечели домакинството си срещу ЦСКА с 3:0 и вече си осигури класиране за следващата фаза на Шампионската лига.

"В сряда играем с немския Дженерали Хахинг и това е един от малкото съперници, които ни надиграха категорично. Сериозен отбор са, с отлични изпълнители на всеки пост. Неслучайно взеха два гейма в Казан срещу Зенит. Нормално е те се класират за следващата фаза на Шампионската лига. Ние направихме запомнящи се мачове. Играчите ни дадоха всичко, но сега ще правим отново добре подготовка с идеята за победа. Ако стане хубав спектакъл в сряда, имаме голям шанс да продължим в купата на Европейската волейболна конфедерация. Трябва да подобрим посрещането си. Сигурен съм, че тазгодишният ни отбор е по-силен от миналогодишния, но всичко е въпрос на шанс", каза още Попов, цитиран от БТА.