През миналия месец Рилски спортист изигра пет двубоя, от които спечели три. Над всички в отбора от Самоков бе именно сърбинът Миркович, който постигна коефициент от 19.6 пункта и средно по 18 точки, 4.8 асистенции и 4 борби на мач. Бранко бе в основата и на престижния успех над израелския Галил Гилбоа със 72:70 вчера.

"Не съм очаквал тази награда, дойде просто с добрите резултати на отбора. Благодарен съм за наградата", сподели сърбинът след награждаването, цитиран от БГНЕС.

Изпълнителният директор на тима Борислав Чилингиров също го похвали за наградата, но отличи и целия отбор за победата вчера.

"Трудна, но два пъти по-сладка победа. Радвам се, че тя съвпадна с днешната церемония. Един от героите на мача беше Бранко. Най-много сме доволни от изключителния дух на момчетата. Победихме един много силен отбор. Надяваме се да не спираме дотук", сподели Чилингиров.

Рилски спортист изтегли Черно море за четвъртфиналите в турнира за Купата на България, а ако преодолее тази фаза, най-вероятно ще се изправи срещу Левски. Миркович обяви, че целта пред тима е да стигне финал, въпреки трудните съперници.

Чилингиров обаче отказа да поставя конкретни изисквания към отбора, а просто поиска Рилецо да играе добър баскетбол, за да зарадва публиката. Междувременно, Чилингиров официално обяви, че Самоков ще домакинства финалите на Купата на България от 15 до 18 февруари.