Съоръжението, което е с капацитет около 250 човека, логично бе препълнено и не можа да побере всички желаещи да гледат срещата. Залата обаче бе единствената възможност пред "сините" и макар двубоят да се игра при по-скоро негостоприемна обстановка за домакините, заради повечето фенове от Ботевград, клубът е трябвало да се съобрази с желанието на полицията мачът да е в същия начален час, както двубоя на футболния Левски, за да се избегнат сблъсъци между двете агитки.

"Сините" пречупиха съперника си след почивката и не оставиха съмнения кой е по-класният състав. Първото полувреме бе равностойно, като гостите започнаха много агресивно и успяваха да се противопоставят на Левски.

Балкан губеше само с 2 точки след първата четвърът при 19:17 за „сините”, а в един момент през първите 20 минути, дори поведе с 5 точки. Почивката дойде при резултат 38:37 точки за Левски, като играта бе доста изнервена, заради изявите и на съдийската тройка в състав Владимир Цеков, Борислав Пелтеков и Милен Цветков.

През второто полувреме Левски постепенно взе по-комфортна преднина и с хубави кошове на Павел Иванов, Марко Маринович и Митко Димитров дръпна до 69:55 точки след третата четвърт. Най-голямата разлика пък стигна до 19 точки в полза на домакините.

Балкан се пречупи в защита, а и "сините" показаха, че няма да позволят обрат. Иван Лилов бе най-резултатен за гостите с 15 точки и 7 борби, но изявите му бяха до-голяма степен лимитирани от съперника, а с 11 точки и 5 асистенции се отчете Станимир Маринов. За Левски отново най-полезен бе гардът Марко Маринович, който завърши с 28 точки и 3 асистенции, а 16 точки и 4 борби реализира Павел Иванов.

В следващия кръг на 2-и ноември Левски гостува на Лукойл Академик в Правец, а на 3-и ноември Балкан е домакин на Черно море Порт Варна в Ботевград, предаде Гонг.