В третата четвърт "мрежите" увеличиха аванса си на 13 точки, но Торонто стопи преднината им и резултатът беше 97:95 в полза на Бруклин 65 секунди преди края. В последната минута на двубоя домакините позволиха на своя съперник да реализира едва пет точки, което се оказа достатъчно за постигането на първи успех за сезона. Най-резултатен в мача беше Брук Лопес, който реализира 27 точки за Бруклин. Кайл Лоури реализира 28 точки за Торонто, а неговият съотборник Демар Дероузън добави още 25.

"Мрежите" изиграха дебютен мач в своята нова зала "Барклис Сентър", като за първи път в последните 55 години професионален отбор носи името Бруклин. През 1957 година бейзболният Бруклин Доджърс се мести в Лос Анджелис.

В друга среща от НБА Портланд победи с 95:85 като гост след продължение състава на Хюстън. Деймиън Лилард реализира 20 точки за гостите, които неутрализираха Джеймс Хардън в добавения период. Лилард вкара осем от точките си в продължението и има основна заслуга за силното представяне на Портланд, съобщи БТА.

Шампионът Маями надигра със 119:116 като домакин Денвър. Крис Бош беше най-резултатен в мача с 40 точки за успеха на "горещите". Неговият съотборник Леброн Джеймс добави още 20 точки и и 11 асистенции. Новото попълнение Рей Алън отбеляза 23 точки за отбора от Флорида.