Наставникът Марин Докузовски призна, че на неговия тим предстои един много труден мач в първия двубой на шампионите във втория по сила клубен турнир по баскетбол в Европа през този сезон.

"Очаква ни един много труден мач! Предимството им е, че играят в едно много по-силно първенство и тук няма какво да губят. Ние обаче сме готови за борба и искаме да победим. Вярвам, че вървим във възходяща линия. Бихме в три мача, но утре трябва да сме доста концентрирани, за да постигнем нещо. Всички момчета са здрави, така че утре трябва да се представим на ниво", каза още наставникът на "студентите".

"Надявам се да покажем нужната игра и да победим", сподели пък Тодор Стойков.

"Трудно е да ги изненадаме с нещо, трябва да сме на ниво във всички фази на играта, не само в защита. Изиграхме достатъчно мачове от началото на сезона и мисля, че сме готови за тези тежки двубои. Дано тази година да продължим в евротурнирите", добави още Стойков.

Мачът в столичната зала "Универсиада" е утре от 18:00 часа. Лукойл-Академик е в група още с испанския Билбао и черногорския Будучност, припомня БГНЕС.