Тити уважи Спахия за този юбилей, на който присъстваха ред VIP персони, сред които Желко Обрадович, Мирко Новосел, както и семейството на легендата на хърватския баскетбол Дражен Петрович – майката, бащата и неговия брат Ацо Петрович.

Всеизвестно е, че Невен и Дражен са родени в Шибеник и са били най-добри приятели в своето детство. Треньорската кариера на Спахия минава през Цибона, Крка, Автодор Саратов, Лиетувос Ритас, Макаби Тел Авив, ТАУ Керамика, Валенсия и Фенербахче, информира БГНЕС.

В момента той е на изчакване като не е изключено да продължи в най-силното първенство на планетата – НБА. Спахия има отлични връзки с лигата на извънземните и най-вече със Сан Антонио Спърс. Като скаут на този отбор той е причината няколко баскетболисти да станат част от отбора – Бено Удрих, Тиаго Сплитър, Нандо Де Коло.

Все пак Спахия е наясно, че няма нито един европейски треньор, който да отиде в Щатите и да бъде фактор от самото начало. Който и да е, трябва да започне отначало и след време да придобие нужния статус. Все пак посланието на хърватския наставник е, че той има желание рано или късно да го стори и очаква оферти от НБА.

"Изключителен човек и треньор", казва за Спахия Тити.

"Запознахме се през 2004 година, когато аз бях в щаба на Желко Обрадович в националния отбор на Сърбия. На един приятелски турнир в Гранада играхме срещу Хърватска, която бе водена именно от Невен Спахия. Следващата година той бе гост на Наградата на София у нас и от тогава поддържаме много близки взаимоотношения. Той е основната причина аз да проведа моето обучение в Сан Антонио Спърс след като си тръгнах от Лукойл Академик. След това бях на стаж и в Макаби Тел Авив именно, когато треньор им бе Спахия."

"Събраха се двама треньори – Желко и Невен, които в момента нямат ангажименти. Пожелах им да се върнат колкото се може по-бързо на терена, защото откакто ги няма не съм гледал нито един мач в Евролигата през този сезон", допълва Тити за тържеството снощи и каза още:

"Имаше много специални гости, дори собственика на Фенербачхе Али Коч пристигна с частен самолет на събитието."

Спахия не пропусна да се пошегува, че Тити е сменил с ден мача си с Морнар от Балканската лига с ден по-късно, за да може да присъства на годишнината му. По обяд днес Папазов се отправя за летището в Загреб, откъдето ще пътува за Подгорица и оттам за Бар.

От 19.00 часа тази вечер в този град Левски излиза за мач срещу местния Морнар в група А на Балканската лига. Това е втора среща на "сините" в тазгодишното издание на регионалното надпревара.