Така "студентите" оглавиха група "В" на турнира, преди другата среща от нея между Билбао Баскет и Будучност Подгорица. На 14 ноември Лукойл гостува в Черна гора в Мач №2, съобщи Гонг.

Лукойл Академик даде сериозна заявка за едно от първите две места в група В, с много добра игра в първия си двубой, отлично нападение, и ефектни изпълнения. Дали заради ранния начален час на мача, или заради студа, сковал внезапно София, трибуните на зала "Универсиада" бяха само наполовина пълни, въпреки старанието на организаторите да пуснат и двете трибуни. Агитка от Правец бе единствената, създаваща атмосфера в залата, въпреки ефектните отигравания на шампионите още от началото на двубоя.

След първата четвърт, Лукойл поведе с 26:19, след като в продължителни моменти от четвъртината резултатът бе равен, или преднината на домакините бе само две-три точки. Силна серия за завършек на първия период обаче помогна да се стигне и до седем точки аванс, най-големият до момента.

Отборът на Марин Докузовски бе достатъчно опасен в атака, като само грешките в защита позволиха на Шарлероа да се държи близо до съперника в началото на срещата. Тройка на Абукар за начало на втората четвърт направи разликата за първи път двуцифрена, а постепенно Марин Докузовски започна да изважда титулярите си, за да им даде минутки отдих.

Шарлероа обаче играеше своята си игра, и не позволи да се стигне до някакво голямо откъсване в резултата, възползвайки се от отварящите се възможности в защитата на Лукойл. Разликата варираше между шест и 10 точки, преди в последните три минути от частта домакините отново да натиснат.

Няколко успешни защити и страхотна забивка на Девин Грийн доведоха резултата до 50:36, а до почивката Дерил Уоткинс тотално доминираше и под двата коша. Центърът на Лукойл направи два чадъра само в тези финални минути от полувремето, а завърши и с 11 точки и шест борби за 15 минути през първата половина от мача. Мохамед Абукар наниза четири от петте си опита през първото полувреме и имаше 16 преди паузата, която дойде при резултат 55:38.

Второто полувреме вече играта на Лукойл Академик вървеше по мед и масло, като в средата на третата четвърт разликата стана и мина 20 точки, и не се виждаше как гостите могат да намалят изоставането си. Тройка на Брандън Хийт за край на третия период направи 79:56, и "студентите" влязоха комфортно в заключителните 10 минути.

Абукар бе заменен пет минути и половина преди края на срещата, с 23 точки в актива си, а малко след това домакините стигнаха до най-голямата си преднина от 27 точки в двубоя.

В последните три минути на срещата на терена се появи и изцяло българска петица, рядко изпробвана от Марин Докузовски – Божидар Аврамов, Тенчо Банев, Тодор Стойков, Павел Маринов и Веско Веселинов. Те удържаха стабилния аванс, за да приключи двубоят при 93:75.

Освен Абукар, който бе най-резултатен със своите 23 точки, Божидар Аврамов и Брандън Хийт добавиха по 16, а Дерил Уоткинс завърши с 15. Дерек Алън и Джекел Фостър отбелязаха по 17 за Шарлероа.