Джамал Крофорд вкара 30 точки за тяхната победа, като 15 от тях в последната четвърт. Въпреки че звездата на отбора Крис Пол не игра във втори пореден мач заради охлузване на капачката на десния крак,

Клипърс нямаха проблеми в мача. Те дойдоха в чудесна кондиция, въпреки че 24 часа по-рано размазаха Милуоки Бъкс с 99:73 като гост, отново без Крис Пол. Ерик Бледсо замести липсващия лидер, реализирайки 19 точки плюс 9 борби и 5 асистенции. Блейк Грифин също завърши с 19 точки, Мат Барс добави 18, въпреки че влезе като смяна във втората четвърт. Уили Грийн пък отбеляза 15, 6 от които в края на третата четвърт.

Така идеята на легендарния треньор Вини дел Негро да има равностоен отбор, в който липсата на един или двама да не си личи, започва да се изпълнява.

За домакините, които регистрираха четвърта поредна загуба, Джеймс Хардън отбеляза 23 точик, а Чандлър Парсънс и аржентинеза Карлос Делфино завършиха съответно със 17 и 16. Рокетс все още имат положителен баланс и са 3-и в Югозападната дивизия.

Силен сезон прави и Денвър Нъгетс, който върви на 2-о място в Северозападната дивизия с баланс 24/16. Сега те се наложиха със 115:111 след продължение над Портланд, като Уилсън Чандлър вкара решаваща тройка 14.9 секунди преди края на допълнителното време. Така Нъгетс записаха 6-а поредна победа, най-добър резултат за тях от началото на първенството.

Данило Галинари се отличи с 25 точки, включително тройка в допълнителното време, а Тай Лоусън приключи с 24 точки и 12 асистенции. За Трейлблейзърс ЛаМаркъс Олдридж беше най-резултатен с 28 точки.

Най-после отборът на Лейкърс се върна на пътя на победата, но все още има да наваксва отрицателния си баланс. Езерняците се справиха убедително със скромния отбор на Милуоки Бъкс със 104:88, като Дуайт Хауърд завърши с 31 точки и 16 борби.

Суперзвездата Кобе Брайънт завърши мача с 31 точки, пети пореден мач заради травма пропусна Пау Гасол. Не е ясно дали той ще се възстанови за гостуването на отбора в четвъртък през нощта на шампиона Маями.

Тимът на Индиана продължава да бъде убедителен в Централната дивизия, където постигна 24-а победа в 39 срещи. Пешеходците спечелиха Шарлът като гости със 103:76. Рой Хибърт вкара 18, а Пол Джордж и Джордж Хил завършиха с по 16 точки всеки от тях.

Въпреки че не е на дъното на класирането, Шарлът Бобкетс инкасира 13-а поредна домакинска загуба и общо 24-а в последните 26 мача.

Бруклин Нетс продължава да притиска съгражданите си от Никс на върха в Атлантическата дивизия. Този път те спечелиха със 113:106 у дома над Торонто, като Брук Лопес вкара 22 точки, а Джо Джонсън и Дерън Уилямс вкараха по 21 всеки. Тази победа беше седма поредна за Мрежите, предаде БТА.