"Мястото ни във втора урна за мен е успех и то сериозен успех. Досега при поставянето ни в жребия сме били в лоша позиция. Сега с просто око се вижда, че във втора урна отборите, които реално избягваме са много силни, а такива има и в трета, а даже и в четвърта. Това е плод на резултатите на отбора, за което трябва да сме доволни. При разширяването на формата пак няма да е лесно, а конкуренцията е страхотна. Ние сме част от тази конкуренция. България е част от тази конкуренция, но не за застраховка, а вече се вижда, че страшно много са изравнени силите. Ние не се плашим да играем с никой отбор, а това носи някакъв оптимизъм", коментира пред старши треньорът на мъжкия ни представителен тим Росен Барчовски, цитиран от Гонг.

Колкото до периода, в който стартират евроквалификациите - на 15-ти август 2012-та година, Барчовски заяви: "При всички положения отново ще има поне месец почивка. Ще има достатъчно време, което е много добре. Това е задължително, защото иначе привличането на играчите и тяхната мотивация е много трудно. Не само за нас разбира се, но и за другите отбори."

Росен Барчовски и неговият Рилски спортист се прибраха снощи от гостуването на тима на израелския Галил в Балканската лига, а треньорът сподели: "За радост, преодоляхме тази здравословна криза, доста хора бяха с вирусни заболявания. Играхме срещу един много сериозен противник, много висока класа и се представихме добре. Отборът стоя доста добре особено през първото полувреме и въпреки всичко до края се борехме. Не ни достига малко класа. Резултатът е обективен. Това е един отбор, който според мен спокойно може да играе в Еврочалъндж и то успешно. Определено смятам, че Галил и Левски от другата група са фаворити. Ако играем на максимум, все пак победата над Галил в България не е невъзможна."