По-рано днес българката, която е най-бързата европейка за сезона с 10.96 сек, финишира трета в полуфиналната си серия с 11.23 сек.(видео).

Световна шампионка стана американката Кармелита Джетър с 10.90 сек. Втора финишира представителката на Ямайка Вероника Кембъл-Браун - 10.97 сек., а трета е Кели-Ан Баптист (Тринидад и Тобаго) с 10.98 секунди. Световната и олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър (Ямайка) поведе в началото нa финала, но след това изостана и завърши на четвърто място с време 10.99 секунди.

Участието във финала е изключителен успех за Ивет, която се превръща в едва втората българка, достигнала финал на 100 метра на световно първенство. Тя бе  и единствената европейка на финала.

„Върнах се в голямата атлетика и това е най-важното. В годините след контузията и операцията понякога не вярвах, че това може да стане. Но сега съм удовлетворена от себе си. Защото един световен финал на 100 метра е изключително преживяване и голям успех. Трябва да си много подготвен, много бърз и много устойчив, за да пробиеш напред в тази нечовешка конкуренция в спринта", каза след бягането Лалова, цитирана от в. "Труд".

Последна актуализация в 17.36 ч.