Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова бяха над всички във френския град Монпелие и грабнаха златните медали след умопомрачително съчетание, което граничеше с перфектността.

"Много сме щастливи, не го очаквахме. Със сигурност очаквахме медал, но не и златен. Искахме да изиграем съчетанието по най-добрия начин. Мисля, че успяхме да го направим и да закрием състезанието както трябва.", заявиха родните грации, цитирани от Novsprot.

Шестте момичета, които донесоха радост на цяла България, застанаха заедно пред камерите и обясниха своите емоции и тези на тяхната треньорка Илияна Раева на самото състезание в Монпелие.

"След състезанието Илияна Раева нямаше думи. Беше толкова щастлива, че просто нямаше какво да ни каже. Преди състезанието ни правеше забележки къде трябва да оправим грешките ни.".

"Слушайте ме, представяте България! Трябва да се представите достойно", били точните думи на Раева, която също беше сред златните момичета на България като състезателка и много добре знае какво е чувството да спечелиш златото.

"Понеже ние играхме с последен номер, тя ни каза, че точно този отбор с това съчетание, трябва да завърши състезанието. На Олимпиадата сме с ново съчетание, ще се постараем да се представим по възможно най-добрия начин и да вземем медали.", обещаха грациите без да се главозамайват.

"Можем да изненадаме съперничките си с българска гимнастика, такава каквато ние можем. Готвим нещо много грандиозно, смело съчетание, които не се страхуваме да излезем и да изиграем. Не всички отбори са толкова смели като нас и това е плюс за нас", вярват момичетата.

Ето какво предстои за тях сега: "Имаме почивка, предстои ни възстановителен лагер. Ще се качим на лагер в Белмекен. Относно почивката с огромно удоволствие ще оползотворим тези 10 дена. Имаме желания да си починем емоционално, физически и психически.", обясниха момичетата.

Стотици посрещнаха златните момичета на България