На Аутобан 113 бившият световен шампион в средната категория на IBF развил безумните 230 км/ч със своето Ферари при максимално ограничение от 80. Цивилен автомобил на местната пътна полиция оборудван за следене на скоростта на движение бил изпреварен като спрял от изстрелялия се боксьор.

С включени светлини и сигнална сирена полицаите успели да догонят боксьора беглец, който не спирал да подава сигнали с фаровете си на шофьорите пред него да освобождават лявата лента на магистралата.

След като озаптили бързака полицаите останали изумени от оправданието за сериозното нарушение. Абрахам бързал за раздаването на наградите "Златна кокошка", които списанието "Суперилу" раздава всяка година на известни личности от сферата на спорта, политиката и популярната култура.

За да не допуснат ново своеволие от страна на Абрахам служителите на реда го съпроводили до мястото на събитието в Берлин. Самият Абрахам направи опит да се оправдае, че не той, а негов колега шофирал автомобила. Той обаче не пожела да разкрие кой.

Който и да е бил зад волана санкциите остават същите. Превишената скорост ще струва на нарушителя 1360 евро глоба, четири точки от книжката и три месеца лишаване от правото за управление на автомобил, съобщи livesport.