По този начин за пръв път от дебюта на екипа през 2006 г. се сменят и двете титулярни места.

"Доволен съм, че успяхме да постигнем решение за пилотите ни по-рано, за да можем вече да се концентрираме напълно към сезон 2012 г. През последната година Даниел и Жан-Ерик доказаха качествата си и очакваме от тях значителни резултати за отбора през следващия сезон. Даниел успя да се състезава в повечето от кръговете, а Жан-Ерик показа, че бързо може да се адаптира с болид от Формула 1", коментира Франц Тост, шеф на тима.

Алгерсуари и Буеми са пилоти на Торо Росо от 2009 г. Двамата очакваха да заемат титулярно място в основния екип Ред Бул. След Япония Хайме обяви, че шефът на програмата за развитие д-р Хелмут Марко му е дал точна задача - ако иска да премине в Ред Бул, да победи в състезание, както го направи през 2008 в Италия Себастиан Фетел.

Рикардо е австралиец от сицилианско семейство. През 2011 бе резервен пилот на Ред Бул и титулярен на HRT, като успя да засенчи далеч по-опитния си съотборник Витантонио Луци.

"Сделката е голяма за мен, нещо, което искам, откакто започнах да карам в петъците за Торо Росо", коментира Рикардо.

Верн става третият французин на стартовата решетка за 2012 след Шарл Пик и Ромен Грожан. Младокът завърши втори в световните серии на Renault тази година.

"Искам да благодаря на Ред Бул за подкрепата им и съм готов за най-голямото предизвикалество в моторните спортове – Формула 1. Коледа дойде по-рано за мен тази година", обясни Верн, цитиран от livesport.