Британците са разбрали какво не е наред с тяхното второ шаси и ще се приберат във фабриката в Енстоун, за да го коригират. Тимът не обяви какъв е конкретния дефект, който позволи на Ромен Грожан да направи само 7 обиколки сутринта, но според "Аутоспорт" е в предната част на болида.

В Лотус обмисляха да докарат на испанската писта "Каталуня" другото си шаси – E20-01, с което Кими Райконен даде най-бързото време в първия ден от тестовете на "Херес", но по-късно тази идея беше отхвърлена.

"Ще постигнем по-добър резултат, ако направим модификациите по шасито в Енстоун, отколкото да докараме тук другото шаси за тестовете. Ще успеем да отстраним проблема преди следващата седмица", обясни техническият директор на Лотус Джеймс Алисън.

Настоящите изпитания продължават до петък, а през следващата седмица отново в Барселона ще се проведат финалните изпитания. Те ще бъдат последни преди старта на шампионата на 18 март в Австралия.

Изпълнителният директор на Лотус Ерик Булие вярва, че взетото решение за оттегляне е най-правилното в момента, предаде "Дневник", цитиран от livesport.

"Имаме вяра в скоростта на E20, той показа надеждност на "Херес". Предстои ни много работа през следващата седмица, но всички в Енстоун са готови за това предизвикателство", обясни французинът.