В резултат сайтът стана недостъпен за ползвателите. На уеб-портала за автогонки се появи съобщение от Anomymous, в което се критикуват властите в Бахрейн и управата на Формула 1:

"Режимът (в Бахрейн) продължава да се противопоставя на исканията за разумни реформи и да използва груба сила и тактика на насилие, за да потуши народните призиви за обновление".

Хакерите издигат искане и за освобождаването от затвора на правозащитника Абдул Хади ал Хауаджа. Те отправят критика и към ръководството на Формулата:

"Ръководните органи във Формула 1 бяха наясно каква е ситуацията с правата на човека в Бахрейн и въпреки това не отмениха състезанията тук, като по този начин поддържат потискането на гражданските права от страна на бахрейнските власти".

Въпреки че в преобладаващата си част гражданите на Бахрейн са шиити (какъвто е и Ал Хуаджа), кралското семейство и почти всички, принадлежащи към управляващия елит, са сунити, посочва БГНЕС. Вълненията в богатата на петрол страна избухнаха след като шиитското мнозинство започна регулярни протести с искания за социални и политически реформи, както и за адекватно представяне на шиитите в управлението на страната.

Вчера протестиращи, искащи демокрация, влязоха в остри сблъсъци в столицата на Бахрейн Манама преди неделното Гран При. Автомобилното състезание - кръг от надпреварата във Формула 1, е гордостта на кралството от Залива. Опозицията настоява състезанието да бъде отменено, понеже вижда в него символ на международното признание за режима. Маскирани младежи замеряха със запалителни бомби полицията, която спря шествието им до Площада на перлата.

Миналата година там бе сборният пункт на антиправителствените демонстрации - на площада бе разположен постоянният лагер на опозицията. Полицията отвърна със сълзотворен глас и зашеметяващи гранати. Миналата година кръгът от Формула 1 в Бахрейн бе отменен заради масовите безредици, които впоследствие бяха потушени от властите с помощта на саудитски войски, предаде Гонг.